Bijeenkomst Een gezonde omgeving creëer je samen!

Datum10 november 2022
Tijd15:00 - 18:30 uur
LocatieNieuwe Kazernelaan 2, Ede (Mauritskazerne)

Met veel plezier nodigen JOGG-NLvitaal en Gelderland – regio Foodvalley u uit om op donderdagmiddag 10 november samen aan de slag te gaan voor een gezondere leef- en eetomgeving. Een omgeving waar je blij van wordt!

Om een gezonde generatie te realiseren is een gezonde leefomgeving en de mogelijkheid gezonde keuzes te kunnen maken cruciaal. Daarvoor hebben we al veel mooie afspraken gemaakt in de verschillende (lokale) preventieakkoorden. Maar onze grootste uitdaging blijft toch hoe we het realiseren – van beleid naar praktijk. In provincie Gelderland en de Regio Foodvalley zijn er al veel mooie en innovatieve pilots en good practices. Ons doel is om zoveel mogelijk verschillende partijen en mensen die nodig zijn voor een leefstijltransitie te inspireren en van elkaar te leren om een vliegende (door)start te maken. Want een gezonde leefomgeving creëren we samen!

Onder leiding van dagvoorzitter Elisabeth van den Hoogen, komen we deze middag in actie om deze en komende generaties gezond op te laten groeien. Dr. Maartje Poelman (Universitair Hoofddocent Wageningen University and Research), een vertegenwoordiger van de Nederlandse Volleybalbond en Marjon Bachra (Directeur-bestuurder JOGG) geven tijdens een interactief plenaire start inzicht in het doel en de uitdaging voor de beoogde leefstijltransitie. Host tijdens deze dag is Nederlands eerste Food en tevens JOGG-wethouder Leon Meijer uit Ede, hij inspireert u deze middag over een gezonder voedingsaanbod. Aansluitend gaan we aan diverse tafels ervaringen en uitdagingen uitwisselen om van daaruit duidelijke acties en de benodigde hulp af te spreken. Zodat we met nieuwe energie en ideeën versneld de volgende stappen kunnen zetten naar een ‘gezonde leef- en eetomgeving waar je blij van wordt’.

Het volledige programma vind je hier.