Symposium ‘Van GALA naar GAAN’

Datum27 juni 2024
Tijd - uur
LocatieDe Schakel Nijkerk

Op donderdagmiddag 27 juni 2024 organiseert de Bas van de Goor Foundation het symposium van ‘Van GALA naar GAAN in jouw regio’ in de Schakel in Nijkerk. Zij nodigen je graag uit om hierbij aanwezig te zijn.

De aanleiding
Het GALA biedt kansen om de samenwerking tussen het sociale, sport en zorg domein te verbeteren. Met het IZA en Sportakkoord II moeten ze samen de integrale aanpak van zorg en preventie voor mensen met een gezondheidsachterstand bevorderen. Maar hoe kom je tot een concrete aanpak die ook echt gezondheidswinst oplevert voor deze mensen? En hoe ga je daar op korte termijn concreet mee aan de slag?

De eerste stappen tot een succesvolle aanpak
Het symposium gaat in op hoe je als gemeente en samenwerkingspartners uit de zorg en sport op een praktische wijze tot een goede lokale aanpak en invulling van de GALA en IZA ambities komt. Een aanpak die op de lange termijn aantoonbare gezondheidswinst oplevert voor mensen met een gezondheidsachterstand. We bespreken de bouwstenen om in kleine stappen te beginnen op basis van succesvolle voorbeelden, zoals de Nationale Diabetes Challenge. Door dit symposium te bezoeken krijg je de handvatten om direct aan de slag te gaan in jouw regio of gemeente. Het symposium is bedoeld voor wethouders, bestuurders, directeuren en beleidsbepalers bij gemeenten in het zorg, sport, welzijn en sociale domein. Neem vooral ook je samenwerkingspartners mee.

De vragen die we beantwoorden:

  • Waar kan je beginnen om tot een goede aanpak te komen?
  • Waarom is domein overstijgende samenwerking belangrijk?
  • Hoe betrek je mensen met een gezondheidsachterstand?
  • Wat levert het op en hoe maak je het financieel duurzaam?

Wil je de eerste stappen tot een succesvolle regionale aanpak waar samenwerking centraal staat? Dan mag je dit symposium niet missen.

De eerste sprekers zijn bekend:

  • Dagvoorzitter Bas van de Goor – Bas van de Goor Foundation
  • Carl Verheijen – Beweegalliantie, De Zwanenhof
  • Hanneke Molema – TNO, Coalitie Leefstijl in de Zorg, Lifestyle4Health
  • Ruben Wenselaar – InEen, CIZ, Jeroen Bosch Ziekenhuis