Nieuwe subsidie voor een pumptrack in jouw gemeente

Met een buitenruimte die uitdaagt, krijgen we meer mensen aan het bewegen. Provincie Gelderland, ministerie van VWS en Papendal bieden nu een unieke kans om een pumptrack in je gemeente te realiseren. Als onderdeel van het side-event programma van het WK BMX in 2021 is er nu subsidie voor de aanschaf van een vaste of mobiele pumptrack.

Een pumptrack combineert de voordelen van een fietscrossbaan en een skatepark. Op het circuit met bulten en bochten kun je lekker actief bezig zijn op de crossfiets of mountainbike, skates, step, skateboard en ook in een rolstoel. Volgens gedeputeerde sport Jan Markink zijn deze pumptracks in aanloop naar het WK BMX 2021 een goed initiatief. “Met pumptracks kunnen we een mooie en zichtbare ‘legacy’ achterlaten na weer een prachtig evenement in onze provincie. Eentje waar kinderen en volwassen nog jaren fietsplezier aan kunnen beleven.”

Aanvraag
Vanaf 3 augustus 2020 kan iedereen een aanvraag doen voor een vaste of mobiele pumptrack. Hieraan is wel een aantal voorwaarden verbonden. Onder meer dat de pumptrack tot stand komt in een samenwerking tussen meerdere organisaties, en er afspraken zijn met de organisator van het WK BMX om activiteiten rondom het WK te organiseren.

Voor meer informatie over de pumptracks, de voorwaarden of het aanvragen van een subsidie op grond van de subsidieregeling ‘Sportieve inrichting buitenruimte in het kader van het WK BMX 2021 om Arnhem, klik HIER.

Download het factsheet voor meer informatie

 

Wil je een beroep doen op het Pumptrack Fonds, neem dan contact op via https://wk.bmxpapendal.nl/side-events/pumptracks/

Samenwerking versterken
Ook Jochem Schellens, directeur Sportcentrum Papendal, is blij om te zien dat dit initiatief wordt ondersteund door de Provincie Gelderland: “De samenwerking die Papendal heeft met de Provincie Gelderland is ontzettend waardevol. Dat we nu samen optrekken in dit mooie project laat wederom zien dat we kansen benutten om deze regio te versterken als het gaat om maatschappelijke initiatieven in de breedtesport en mensen in beweging te krijgen.”

De WK BMX 2021 vinden plaats van 14 tot en met 22 augustus 2021
https://wk.bmxpapendal.nl/