Jury Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat

De inzendingen voor de Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat 2021 worden beoordeeld door een professionele jury. De jury bestaat uit sportprofessionals die de inzendingen vanuit verschillende specialismen op de kwaliteit beoordelen. Wij zijn er trots op dat de volgende personen deel uitmaken van de jury:

 

Frederik Peters

Fractievoorzitter van VVD Gelderland, business development manager bij Aexus en initiatiefnemer van het plan voor het ontwikkelen van een esportshub. “Dagelijks zie ik hoe belangrijk het is nieuwe ideeën te bedenken. Maar vooral ook hoe innovatieve oplossingen partners bij elkaar kunnen brengen en uiteindelijk een groter doel kunnen behalen. En dat is in dit geval nog meer inwoners van Gelderland in beweging brengen! Hoe mooi dat de Stimuleringsprijs daaraan kan bijdragen!”

 

Dennis Licht

Hardloopcoach, personal trainer en ondernemer in de sport, bevangen met het hardloopvirus en 13 keer Nederlands kampioen atletiek. “Meer dan ooit hebben we de afgelopen 1,5 jaar gezien hoe belangrijk onze buitenruimte voor ons is. Om te bewegen en om gezond te blijven. Door het wegvallen van grote hardloopevenementen, heb ik afgelopen jaar samen met de Zevenheuvelenloop, Omroep Gelderland, De Gelderse Sportfederatie, Loop Expertisecentrum Apeldoorn en het Jeugdfonds Sport & Cultuur de Lente Loopchallenge georganiseerd. Een virtuele run met een trainingstraject van 9 weken, webinars met hardloopgerelateerde onderwerpen en de mogelijkheid om vanuit huis deel te nemen aan een virtuele race. Het was een groot succes. Misschien inspireert dit idee organisaties wel om een mooi voorstel te doen?”

 

René Tönissen

Directeur Academie Sport en Bewegen (HAN University of Applied Sciences). “Sporten en bewegen worden steeds belangrijker voor onze samenleving. Niet alleen om fit te blijven en ons verbonden te voelen met elkaar, maar ook om uit je hoofd en huis te komen en te ontspannen door beweging. Daarom is het goed om juist nu samen creatieve oplossingen te vinden om meer te bewegen. Ik hoop dat de Stimuleringsprijs daaraan kan bijdragen.”

 

Marjolein Buis

Voormalig topsporter rolstoeltennis en psychologe, won onder andere een gouden en zilveren medaille bij de Paralympische Spelen in Londen en Rio de Janeiro. Marjolein Buis: “Ik vind het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Iedereen in Gelderland moet de kans krijgen om met plezier te kunnen sporten en bewegen. Hoe mooi is het dat deze Stimuleringsprijs daar een beetje aan kan bijdragen.”

 

Niels Schut

Niels Schut, eigenaar sportmarketing bureau Sportunity en winnaar van de Stimuleringsprijs 2020. Niels Schut: “Dit is een kans voor iedere organisatie die een mooi plan heeft, maar daarbij een extra steuntje nodig heeft. Het heeft ons project ‘Pleintje, het nieuwe buitenspelen’ een enorme boost gegeven. Dus kom in actie!”