De grote ‘Staat sport al op de agenda in jouw gemeente?’ quiz

Datum14 december 2021
Tijd16:00 - 17:00 uur
LocatieOnline

Hoe krijgen we sport op de lokale politieke agenda in jouw gemeente? Nu de gemeenteraadsverkiezingen eraan komen extra belangrijk! Voor iedereen die zich daar hard voor wil maken is er de Staat sport al op de agenda in mijn gemeente?’-quiz. Die helpt je op een leuke manier op weg om gericht campagne te voeren! Opdinsdagmiddag 14 december om 16 uur organiseert de Gelderse Sport Federatie als onderdeel van het Sportcampagneteam NL deze spelshow met een serieus doel. Want volgend jaar 16 maart gaan we naar de stembus en kiezen we ons lokale bestuur. En dat bestuur is cruciaal voor het sportbeleid.

Bij de online quiz van 14 december bieden we jou inspiratie om sport en bewegen op de politieke agenda te krijgen/houden/verstevigen:

  1. Een sporter legt uit waarom sport en bewegen zo belangrijk is en geeft tips hoe je een goed campagneteam samenstelt.
  2. Een sportcollega die al lokaal succesvol aan de slag is voor sport en bewegen vertelt wat werkt en nietwerkt.
  3. Feiten en cijfers doen ertoe! We presenteren cijfers die jij kunt gebruiken om de politiek verantwoordelijken te overtuigen. Wist je bijvoorbeeld dat iedere euro die we investeren in sport en bewegen 2,5 euro oplevert?
  4. Een lobbyist geeft een spoedcursus lobbyen voor dummies.
  5. Wat kun jij doen? Je ontvangt concrete tips waarmee je meteen aan de slag kunt in jouw gemeente.

Na elk filmpje en interview is het quiztijd en testen we jouw kennis en inzicht. De winnaar krijgt een toepasselijke prijs om een goede sportcampagne te voeren!

Datum: dinsdag 14 december

Tijd: 16 – 17 uur

Aanmelden: meld je aan door een mail te sturen aan freek.gesthuizen@geldersesportfederatie.nl. Kort voor de uitzending sturen wij u een reminder met de link om 14 december aan te sluiten.