Kennisevent Esport, Gaming & Gamification

Datum12 oktober 2021
Tijd13:00 - 17:00 uur
LocatieSportcentrum Papendal

Kennisevent esports, gaming en gamification: Hét kennisevent voor de sport- en beweegprofessional! 

Op dinsdag 12 oktober wordt op Papendal het eerste Kennisevent esports, gaming en gamification (EGG) georganiseerd. Een unieke samenwerking tussen Kenniscentrum Sport & Bewegen, provincie Gelderland, Gelderse Sport Federatie en EsportsX. Gezien de deskundige line-up met experts uit de wetenschap en praktijk belooft het een inspirerende dag te worden.

De ontwikkelingen rondom esports, gaming en gamification gaan ook in de sport- en beweegwereld razendsnel. De groei van het aantal initiatieven binnen deze sportsector gaat gepaard met een toenemend aantal vraagstukken binnen onder meer overheden, wetenschappers, politici, traditionele sportorganisaties en andere maatschappelijke organisaties.

Dit is aanleiding voor de betrokken partijen om het Kennisevent EGG te organiseren, dat bestemd is voor sport- en beweegprofessionals in de breedste zin. Het event is zowel fysiek op Papendal als online vanuit een eigen gewenste locatie te volgen. Tijdens het kennisevent krijgen professionals een introductie in EGG: Wat is EGG precies? En wat zijn de (on)mogelijkheden om mensen te laten bewegen?

Een uniek en inspirerend programma

Het programma van Kennisevent EGG is opgebouwd uit een plenair gedeelte, geleid door dagvoorzitter en game-expert Simon Zijlemans, en verdiepende parallelsessies, gericht op de thema’s esports, gaming en gamification.

De drie thema’s worden geïntroduceerd door Dr. Guido Bruinsma en Dr. Monique Simons. Andere experts die tijdens Kennisevent EGG aan het woord komen zijn o.a.: Johan van Herpen (Gemeente Rotterdam), Nick Hoogebeen (KNVB), Dr. Tony van Rooij (Trimbos-Instituut), Robin Sweegers (Techonomy) en Matthijs Vink (H20 Esports Campus Amsterdam).

Aanmelden 

Actief in de wereld van sport en bewegen en benieuwd wat EGG inhoudt en hoe het toepasbaar is in de praktijk? Meld je dan aan via www.kenniseventegg.nl. De kosten voor een regulier ticket (incl. netwerklunch) zijn €85,- en een online ticket is verkrijgbaar voor €60,-.

Let op: vanwege de COVID-19 maatregelen zijn er slechts 100 reguliere tickets beschikbaar. Wacht dus niet te lang met je aanmelding.

Meer informatie over het programma en over de experts die aan het woord komen, is te vinden op de website: www.kenniseventegg.nl.