Lezing Zorg voor bewegen: hét doktersrecept

Datum6 december 2023
Tijd15:30 - 18:45 uur
LocatieHuize Heyendael, Nijmegen

Wil je gezonder en vitaler worden? Ga meer bewegen, let op de leefstijl en je zult minder pillen hoeven te slikken. Dat is – kort door de bocht – de insteek van een interessante lezing die hoogleraar integratieve fysiologie Maria Hopman en huisarts Stefan van Rooijen op woensdagmiddag 6 december geven in Huize Heyendael  in Nijmegen.

Huisarts Stefan van Rooijen promoveerde op het onderwerp Fit4Surgery en schreef de bestseller Fit4Life. Maria Hopman, verbonden aan het Radboudumc, deed veel onderzoek naar de rol van beweging en voeding in relatie tot ziekte en gezondheid. Zo onderzocht ze de Vierdaagselopers, bestudeerde de lichaamsfuncties van Wim (Ice Man) Hofs, nam de blue zones (gebieden waar veel 100-jarigen wonen) onder de loep en keek naar de omgevings-effecten die groene struiken en blauw water op de gezondheid van bewoners hebben. Inactiviteit leidt volgens haar tot 30 chronische ziekten.

Mis deze interessante lezing niet! Aanmelden kan tot 1 december. Wacht niet te lang want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.