Online bijeenkomst Veilig Sportklimaat

Datum4 november 2020
Tijd19:00 - 20:45 uur
LocatieOnline

Het thema Veilig Sportklimaat is een belangrijk thema. Iedereen moet met plezier veilig kunnen sporten bij de sportvereniging, maar dit is niet altijd het geval. Het blijkt soms een lastig onderwerp om bespreekbaar te maken. In deze online bijeenkomst geven drie sprekers praktische tips en tools voor sportverenigingen en andere organisaties zich betrokken voelen bij dit thema.

19.00 – 19.30 uur – Renald Majoor, De Stilte Verbroken

Sporters helpen sporters is een platform en onderdeel van de Stichting De Stilte Verbroken. Sporters Helpen Sporters is onafhankelijk, vertrouwelijk en biedt een luisterend oor (aan álle sporters) en helpt met eventuele vervolgstappen.

19.30 – 20.00 uur, Astrid Cevaal, NOC*NSF

Als bestuur van een vereniging kun je bepaalde maatregelen treffen voor de sociale veiligheid van de leden, zoals het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon en het implementeren van gedragsregels. Astrid Cevaal van Centrum Veilige Sport Nederland, NOC*NSF gaat tijdens de bijeenkomst kort in op deze maatregelen en geeft aan op welke wijze clubs ondersteuning kunnen krijgen bij het doorvoeren van de maatregelen. 

20.00 -20.30 uur, Karin Blankenstein, John Blankenstein Foundation

De John Blankenstein Foundation is expert op het snijvlak van sport en LHBTI+ en weet veel over stereotypering, pestgedrag en uitsluiting en weet dit, als men echt bereid is, om te buigen naar inclusie en een veilig sportklimaat waar iedereen zijn of haar talent kan ontplooien. Karin Blankenstein neemt jullie mee in de wereld van de LHBTI doelgroep en de manier hoe hier mee om te gaan binnen de sportvereniging.

De bijeenkomst ‘Veilig Sportklimaat’ wordt georganiseerd door de Gelderse Sport Federatie, in samenwerking met de Provincie Gelderland en diverse partners.

Aanmelden
Je kunt aanmelden via onderstaande knop voor 3 november 12.00 uur. Heb je nog vragen, neem dan contact op met Freek Gesthuizen van de Gelderse Sport Federatie via freek.gesthuizen@geldersesportfederatie.nl of bel gerust naar 06 10 47 92 57.

 

Aanmelden bijeenkomst Veilig Sportklimaat