Sport Inclusie Show

Datum23 november 2023
Tijd15:00 - 21:00 uur
LocatieDe Lindenberg Nijmegen

Sport Inclusie Show

Hét spetterende event over inclusie en diversiteit is terug. Na de Werkconferentie Sporten en bewegen voor iedereen in de Turkse moskee in Ede (2022) organiseren we op 23 november weer een inclusie-event. Een dag vol inspiratie, ontmoeting, uitwisseling en show!

Ben jij (aankomende) professional die werkt met of interesse heeft in inclusie, diversiteit en de kracht van sport, bewegen en cultuur. Kom dan naar de Sport Inclusie Show! Er zijn 2 deelsessies waarbij je een keuze kunt maken uit 3 onderdelen per sessie. Zo kun je o.a. kiezen uit de thema’s de kracht van Urban sports, sporten en bewegen voor mensen met een migratie achtergrond en aanpak sport en bewegen i.r.t. armoede. Daarna is er tijd voor soep met een broodje. In de avond staat een spectaculaire show op het programma, met aansluitend een borrel.


Jaarlijks terugkerend event

Door dit jaarlijkse event waar het thema inclusief sporten in volle breedte wordt uitgelicht willen we inclusie in en door sport en bewegen een stap verder brengen. Door het terugkomende effect zijn we als GSF een agendasetter, verbinder en inspirator op dit thema waar Gelderse gemeente en sportaanbieders zich aan op kunnen trekken. Het organiseren van dit event in een specifieke Gelderse gemeente kan daarnaast leiden tot een extra duwtje t.a.v. duurzaam lokaal en regionaal beleid en uitvoering rondom sporten en bewegen voor (echt) iedereen. Een thema welke kan aansluiten bij diverse andere beleidsdoelstellingen zoals leefbaarheid, meedoen en ontmoeten, gelijkwaardigheid, plezier en gezondheid.

Bijeffect zou dus kunnen betekenen dat Gelderse gemeenten dit event heel graag naar hun eigen gemeente halen om de aandacht en vooruitgang rondom specifieke ambities te bevorderen (katalysator).


Vragen?

Heb je een vraag over de Sport Inclusie Show of jouw aanmelding? Mail ons op info@geldersesportfederatie.nl.