Webinar beweegvriendelijke leefomgeving

Datum22 november 2021
Tijd15:00 - 16:00 uur
LocatieOnline

Afgelopen zomer sloegen de Gelderse GGD’s, Gelderse Sport Federatie, gemeente Arnhem en Provincie Gelderland hun handen ineen. Samen deden we onderzoek naar een beweegvriendelijke leefomgeving. Een beweegvriendelijke leefomgeving is bij uitstek een onderwerp wat meerdere beleidsvelden raakt: ruimtelijke ordening, omgevingsinrichting en omgevingsvisie maar ook sport, leefbaarheid en zelfs klimaatadaptatie.

Op maandag 22 november van 15 uur tot 16 uur worden de uitkomsten en mogelijkheden van het onderzoek naar een beweegvriendelijke leefomgeving besproken tijdens een webinar.

Door Covid-19 zijn inwoners minder gaan bewegen. Maar wat voor een invloed hebben sportvoorzieningen in de buurt en een groene omgeving op de mate van beweging? Welke sociale aspecten hebben hier invloed op? Hoe kunnen we inwoners verleiden om meer te gaan bewegen?

Onderwerpen die tijdens het webinar aan bod komen:

  • Het belang van bewegen en de onderzoeksresultaten beweegvriendelijke leefomgeving – hoogleraar Integratieve Fysiologie Maria Hopman en onderzoeker Samantha Elkhuizen.
  • Het belang van samen bewegen en hoe je dat kan stimuleren  – Gelderse Sport Federatie.
  • Het Inspiratieboek Buitenkansen voor een uitnodigende buitenruimte en voorbeelden uit Apeldoorn.
  • Hoe kun je samen met inwoners in de wijk werken aan een aantrekkelijke buitenruimte? – Buurt Groen Bedrijf in Arnhem

Het belooft een afwisselende en inspirerende sessie te worden, waar ook ruimte voor jouw inbreng en vragen zal zijn.

Je kunt het webinar volgen via deze link.