Webinar: Samen sterk, gezond aan het werk!

Datum15 maart 2021
Tijd15:00 - 16:30 uur
LocatieOnline

Een gezonde leefstijl is belangrijker dan ooit. En gezonde werknemers zijn onmisbaar voor een vitale organisatie. Met voordelen voor zowel de werkgever als de werknemer op het gebied van werkplezier en vitaliteit. Maar hoe kun jij als Gelderse werkgever daarmee aan de slag? Op maandag 15 maart delen wij informatie en tips over 3 actuele leefstijl thema’s: bewegen op de werkvloer, een rookvrije werkomgeving en mentaal in balans blijven. Hoe pak je dat aan? Schrijf je dan in voor ons webinar ‘Samen sterk, gezond aan het werk.’

Programma
14:50 uur – Digitale inloop
15:00 uur – Welkom en introductie
15:10 uur – Start programma
16:20 uur – Wat kun je van ons nog verwachten?
16:30 uur – Einde webinar

Thema’s en sprekers

Bas Spijkerman van Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk neemt je als dagvoorzitter mee langs een drietal thema’s:

1. Bewegen naar, van èn tijdens het werk?!
Wil je weten wat het jouw organisatie oplevert als je werknemers stimuleert om méér te bewegen naar, van en tijdens hun werk? Dat is goed voor de organisatie én goed voor het personeel. Want meer bewegen maakt productiever, creatiever en gezonder. Naast onze business case voor bedrijven, laten we je ook graag zien wat meer bewegen oplevert voor de werknemer zelf. Samen brengen we Werken in Beweging!

Door Femke Hulshof van Werken in Beweging en Kees van Ommeren van Decisio

2. Een rookvrij bedrijf: Waarom? Wat? Waarmee?
Met welke argumenten en cijfers kan je de directie overtuigen? Welke rookvrij maatregelen kan jouw organisatie treffen? En welke materialen kan je gebruiken om een rookvrij bedrijf te worden?

Reina de Kinderen van Gezondheidsfondsen voor Rookvrij en Christien Pieterse van NOG Fitter en Vitaler geven antwoord. 

3. Hoe blijf je mentaal in balans tijdens coronatijd?
Hoe blijven jouw werknemers op de been, ook nu in coronatijd? Hoe kun je hen ondersteunen bij het combineren van werk en privé? En hoe houd je contact met je personeel als ze grotendeels thuis werken?

Een deskundige van het Trimbos instituut en Irene Linders-Wouters van NOG Fitter en Vitaler staan voor je klaar.

Dit webinar is een gezamenlijk initiatief van NOG Fitter en Vitaler van GGD NOG en de Gelderse Sport Federatie.