Animo groot bij Sportcafé Doesburg

Op het fraaie sportpark van SC Doesburg werd maandagavond 20 januari een geslaagd Sportcafé gehouden.  Meer dan vijftig sportaanbieders, ondernemers, gemeente, maatschappelijke partners en organisaties uit het onderwijs, gezondheidszorg en welzijn wilden graag meepraten over de vorming van een lokaal sport- en beweegakkoord in Doesburg.

Sportformateur Annemiek van de Grint startte met de Mentimeter om te kijken welke organisaties allemaal aanwezig waren en de verwachtingen van het sport- en beweegakkoord te peilen. Wethouder Birgit van Veldhuizen (onder meer verantwoordelijk voor volksgezondheid, openbare ruimte en het algemeen sportbeleid/accommodaties) vertelde waarom de gemeente aan de slag wil met een lokaal sport- en beweegakkoord. “Met de vorming van een lokaal sport- en beweegakkoord willen we sportverenigingen vitaal houden, ervoor zorgen dat iedereen van de voorzieningen gebruik kan maken en alle inwoners van de gemeente Doesburg in staat stellen om te sporten en te bewegen. Gezond oud worden in Doesburg, daar willen we voor gaan.”

 

 

 

 

 

 

Zoektocht naar samenwerking
Daarna werd in groepjes het Sportakkoordenspel gespeeld, het interactieve middel om gesprekken op gang te krijgen en tot concrete ambities te komen. Dat gebeurde niet alleen in de kantine, door het grote aantal deelnemers waren er zelfs enkele groepen die in de kleedkamers hun plek zochten. Ondanks de lage temperatuur zorgden de goede gesprekken voor een aangename en warme sfeer. Duidelijk werd dat er al heel veel gedaan, georganiseerd en ontwikkeld wordt in Doesburg, maar dat er vooral gezocht wordt naar samenwerking. Aan het eind van de avond werd plenair teruggeblikt en de beschreven puzzelstukken verzameld voor het vervolg van het proces in Doesburg.

 

  • 5 minuten
  • jan 2020

Thema's

Lokale sportakkoorden