Gemeente Barneveld maakt sport en cultuur mogelijk voor alle kinderen én volwassenen

Voor het eerst in Nederland sluit een gemeente aan bij zowel Jeugdfonds Sport & Cultuur als bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. De beide fondsen zorgen ervoor dat kinderen, jongeren en volwassenen met minder financiële draagkracht kunnen sporten bij een vereniging of aan culturele activiteiten kunnen meedoen. De fondsen betalen de contributie of het lesgeld.

Muzikale start
Tijdens een netwerkbijeenkomst van het netwerk gezonde leefstijl werd de feestelijke aftrap gegeven voor de gezamenlijke start van het Jeugdfonds en het Volwassenenfonds in de gemeente Barneveld. Ambassadeur van het Jeugdfonds, Marise den Bakker, zorgde voor de juiste toon met haar liedjes. En bioloog en gedragswetenschapper John Dierx maakte duidelijk hoe belangrijk het is dat iedereen mee kan doen aan sport en cultuur: “Gezondheid raakt ons allemaal”. Verschillende wethouders ondertekenden tot slot de overeenkomst met het Jeugdfonds en het Volwassenenfonds.

Kansen voor iedereen
Wethouder Mijntje Pluimers-Foeken: “Sporten of deelnemen aan een culturele activiteit heeft een positief effect op mensen. Het zorgt voor een goede conditie, een verminderde kans op ziekten en een sterk sociaal netwerk. Met het beschikbaar stellen van het Jeugd- en het Volwassenenfonds willen we iedere inwoner de mogelijkheid bieden om een gezonde leefstijl te ontwikkelen.”

Aanvragen
Ouders en volwassenen kunnen een intermediair benaderen om een aanvraag voor hen in te dienen. Intermediairs zijn bijvoorbeeld: een leerkracht van school, een gezinsvoogd, de (school)arts, een jeugdwerker of een (jeugd)hulpverlener, een maatschappelijk werker of een buurtsportcoach.

Lokaal aanspreekpunt
Meer weten over het Jeugdfonds Sport & Cultuur en het Volwassenenfonds in de gemeente Barneveld? Jacco Peelen, het lokale aanspreekpunt, vertelt je graag meer en kan je de weg wijzen naar intermediairs. Hij is te bereiken via e-mail: j.peelen@barneveld.nl.


Intermediair worden en meer informatie
Mocht u als professional interesse hebben om intermediair te worden of wilt u meer informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Ga naar onze website www.jeugdfondssportencultuur.nl. Voor meer informatie over het Volwassenenfonds Sport & Cultuur gaat u naar www.volwassenenfonds.nl

Geef een reactie

Uw reactie is in goede orde ontvangen, na goedkeuring zal deze toegelaten worden op de website.

  • 5 minuten
  • mei 2023

Thema's

Inclusief sporten