Kick-off uitdagingen gestart met concrete doelen en actieplannen

Vanaf 2023 gaan we het een beetje anders doen. Ieder half jaar stellen we vanuit het Gelders Sportakkoord maatschappelijke uitdagingen centraal. Partners die de uitdaging aangaan gaan als spelers van het Gelders Sportakkoord actief met elkaar aan de slag. Op dinsdag 14 februari stond op Sportcentrum Papendal de kick-off van de eerste ronde maatschappelijke uitdagingen van het Gelders Sportakkoord op het programma. Samen met vertegenwoordigers van de 25 spelers zijn we deze middag vol energie en constructief van start gegaan. In deze eerste ronde werken ze met elkaar aan de thema’s:

  • Inclusie LHBTIQ+
  • Professionaliseren van de sportverenigingen
  • Stimuleren gezonde leefstijl in aandachtswijken / lage SESS wijken

De uitdagingen zijn relevant en actueel maar nog steeds breed en abstract. Het doel van de kick-off was dan ook om te komen tot concrete doelen en actieplannen.

Annemiek van de Grint, projectleider Gelders Sportakkoord: “We zullen concrete en haalbare doelen met elkaar moeten stellen. We gaan armoede in een half jaar tijd niet de wereld uit helpen maar we kunnen wel stappen zetten en een beweging op gang brengen. Door het bundelen van krachten, kennis en kunde kunnen we mooie resultaten behalen”

Na een opening gingen de spelers in drie verschillende groepen (per uitdaging) uiteen. Geheel in de stijl van Valentijnsdag werd er met elkaar kennis gemaakt door middel van speed daten. Stel jezelf voor in 1 minuut was de opdracht. Dit gaf een inkijkje in de professionele en soms ook het privéleven van de spelers. Een mooi startpunt voor verdere samenwerking.

In een korte tijd zijn er al heel wat mooie doelstellingen uitgerold

Vervolgens was het tijd om de uitdagingen te concretiseren, doelen vast te stellen en afspraken te maken. Als startpunt werden spelers gevraagd om hun persoonlijke doelen op papier te zetten. Waarom heb je je aangemeld voor de uitdaging? Wat zou je willen bereiken? En wat heb je daarvoor nodig? Aansluitend mocht een ieder deze input voor de groep pitchen. Alle persoonlijke input werd naderhand verzameld en gebundeld om van persoonlijke naar gezamenlijke ambities te komen.

Gudo Kramer, directeur Topsport Gelderland, als speler aanwezig bij het thema Professionaliseren van de sportverenigingen: “Tijdens de bijeenkomst hebben we met een brede groep van organisaties onze visie op professionaliseren van verenigingen kunnen delen, en mooie voornemens kunnen formuleren voor een komend traject dat moet leiden tot praktische handvatten, informatie en inspiratie voor verenigingen in Gelderland. Hopelijk gaat dit traject verenigingen helpen om meer deskundig – professioneel handelend – kader voor hun kernactiviteiten actief te krijgen en houden.” Het resultaat van de kick-off is een reeks heldere en gedragen doelen die de spelers in gezamenlijkheid kunnen realiseren. De door de spelers opgestelde actieplannen bieden hen hierbij houvast en een vliegende start.

Lonneke Sloetjes, aanwezig namens Achterhoek in Beweging, was enthousiast over de middag: “Ik vond het een interessante bijeenkomst om bij aanwezig te zijn. Het was vooral mooi om te zien hoeveel spelers zich hadden aangemeld om actief met de uitdagingen aan de slag te gaan. In een korte tijd zijn er al heel wat mooie doelstellingen uitgerold, dus ik ben benieuwd naar het vervolg.”

We hebben mooie voornemens kunnen formuleren voor een traject dat moet leiden tot praktische handvatten, informatie en inspiratie voor verenigingen in Gelderland

De kick-off was slechts het begin, de echte uitdaging begint nu pas. De komende periode gaan de spelers met elkaar aan de slag om de gestelde doelen te realiseren. Wij volgen hen uiteraard op de voet en ondersteunen waar nodig.


Heb jij je als partner nog niet aangemeld als speler maar wil je bijdragen aan de uitdagingen? Dit kan natuurlijk nog steeds! Neem gerust contact met ons op via info@gelderssportakkoord.nl en we praten je graag bij over het vervolg.

Geef een reactie

Uw reactie is in goede orde ontvangen, na goedkeuring zal deze toegelaten worden op de website.

  • 5 minuten
  • feb 2023