Lezing Bewegen is Goud waard

In de aanloop naar de Olympische Spelen in Parijs (start 26 juli) organiseren we weer een inspirerende lezing. Dit keer met als thema: Bewegen is Goud waard! Op woensdagmiddag 15 mei (14.00-16.00 uur) vertellen roei-legende Ronald Florijn en leefstijlarts Alja Sluiter hun boeiende verhaal.

Ronald Florijn
Roei-grootheid Ronald Florijn nam vier keer deel aan de Olympische Spelen. Hij won tweemaal een gouden medaille. Twee kinderen van Ronald Florijn zijn in de sportieve voetsporen van hun vader getreden en hebben zich gekwalificeerd voor de OS in Parijs. Ronald Florijn studeerde arbeids- en organisatiepsychologie aan de universiteit van Leiden en heeft zijn eigen bedrijf Human Energy management en HJZSport. Hij is een veelgevraagd spreker die met zijn controversiële opvattingen vaak ‘tegen de stroom in roeit’.

Bewegen is het krachtige medicijn voor een gezonder leven

Alja Sluiter
Alja Sluiter is huisarts, kaderarts spoedzorg, medisch directeur bij een huisartsen-coöperatie, zorgbestuurder en leefstijlarts. Ze is betrokken bij de coalitie ‘Leefstijl in de Zorg’ en maakt de populaire podcast Komt een man niet meer bij de dokter. Ze gooide haar leven om toen ze als huisarts merkte dat ze door haar drukke werk slecht sliep en allerlei pijnklachten kreeg. ‘Ik ben toen meer aandacht gaan besteden aan eten en bewegen. Daar had ik veel baat bij en ben dat ook gaan toepassen bij mijn patiënten. Ze hadden minder medicatie nodig, ik hoefde ze minder vaak door te verwijzen en ze werden fysiek én mentaal fitter. Bewegen is het krachtige medicijn voor een gezonder leven.’


Vitesse betrokken
De lezing vindt plaats in het prachtige trainingscomplex van Vitesse op Papendal. Een locatie die bewust gekozen is omdat we óók aan de vooravond zitten van het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland (start 14 juni). Tijdens de lezing is er tevens aandacht voor de stichting Vitesse Betrokken die zich inzet voor een gezonde leefstijl, sociale ontwikkeling en participatie. De stichting maakt gebruik van de kracht van voetbal om emoties te delen, samen te komen en beweging te stimuleren.

Geef een reactie

Uw reactie is in goede orde ontvangen, na goedkeuring zal deze toegelaten worden op de website.

  • 5 minuten
  • apr 2024

Thema's

Gezond met sport en zorg