Officiële kick-off van de European Company Sport Games 2022 in Gelderland

Op Papendal verzorgden Jan Markink, gedeputeerde van de provincie Gelderland, Jochem Schellens, directeur Papendal, Marcel Hielkema, voorzitter VNO-NCW Midden en Jan van Dellen, wethouder van Arnhem de officiële kick-off van de European Company Sport Games (ECSG). Na 45 jaar komt het grootste meerdaagse bedrijfssportevenement van Europa in 2022 weer terug naar Nederland. Met het thema ‘The future is bright’ wil ECSG2022 een lichtpunt zijn in de coronapandemie, een moment om naar uit te kijken en samen naartoe te werken. Dat symboliseerden ze door gezamenlijk het licht van de campagne aan te steken.

De ‘mini-Olympische Spelen’ voor de bedrijfssport vinden plaats van 22 tot en met 26 juni 2022 in Gelderland. Naar verwachting komen meer dan 5.000 sporters van bedrijven uit heel Europa samen om te sporten, plezier te maken en te netwerken. Er zijn wedstrijden in 23 sporten, op verschillende niveaus. De European Company Sport Games 2022 is een unieke editie omdat de sporten in verschillende steden plaatsvinden, in tegenstelling tot 1 stad bij eerdere edities. Nationaal Topsportcentrum Papendal is het hart van het evenement. Daarnaast zijn er wedstrijden in Arnhem, Apeldoorn, Ede en in de regio Achterhoek. Deelnemers kunnen hierdoor kennismaken met heel Gelderland.

Boost voor vitaliteit
Gedeputeerde Jan Markink: “Juist in deze coronatijd zien we hoe belangrijk bewegen is voor onze gezondheid, en hoe we het missen als het door omstandigheden niet kan. Ik kijk dan ook uit naar de European Company Sport Games. Om in 2022, als het allemaal weer kan en mag, bedrijfssporters vanuit heel Europa te laten zien dat Gelderland de sportprovincie van Nederland is. Provincie Gelderland doet mee. Ik daag ook andere bedrijven en hun medewerkers uit: schrijf u ook in en verdedig samen met ons de Nederlandse eer in dit grote bedrijfssportevenement.” Voor bedrijven kan het evenement een mooie aanleiding zijn om (opnieuw) met vitaliteit op de werkvloer aan de slag te gaan. Martine Schuijer, directeur Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk!: “Ondernemers weten soms niet precies waar ze moeten beginnen om vitaliteit in het bedrijf van de grond te krijgen. Ons programma Vitaal Bedrijf biedt daarbij gratis praktische handvatten. En wat is nou mooier dan daarbij meteen een stip op de horizon te hebben om samen naar toe te werken, in de vorm van een fantastisch internationaal bedrijfssportevenement!”

Inschrijving geopend
De inschrijving voor de ECSG2022 is inmiddels geopend en loopt tot 31 januari 2022. Elke organisatie kan meedoen, er is geen minimum groepsgrootte of minimum aantal sporten. Alle informatie is te vinden op www.ecsgarnhem2022.com.

  • 5 minuten
  • dec 2021