Partners Gelders Sportakkoord geven praktische tips

We leven in een bijzondere tijd, waarbij het dagelijks leven er anders uit ziet dan voorheen. De gezondheid van ons allemaal is het nu het belangrijkst en daarom proberen we ons te houden aan de regels die het RIVM heeft vastgesteld. Toch levert dat soms nog vragen op over wat wel en niet kan. Partners van het Gelders Sportakkoord proberen daarbij te helpen met praktische tips om de komende periode goed door te komen. Een kleine selectie.

De gemeente Arnhem maakte een indringende video om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Met Arnhemse helden, maar de boodschap geldt voor ons allemaal.

Ook Achterhoek in Beweging werkte mee aan een bijzondere video.


Wielrennen
Voor wielrenners alle toertochten en trainingen voorlopig afgelast. Maar wat kunnen fietsers nog wel en wat moeten ze vooral niet doen? Is het nog veilig om buiten te fietsen? Mag ik nog met iemand anders samen fietsen? De antwoorden op deze vragen vind je in dit artikel.

Voetbal
De KNVB heeft veelgestelde vragen opgesteld voor het amateurvoetbal. Daarbij ook veel handige informatie en tips over hoe verenigingen hiermee om moeten gaan. Net als veel andere bonden en sportorganisaties publiceert de bond daarnaast via social media ‘Stay at home challenges’.

Omgaan met de coronasituatie
De ontwikkelingen rondom het coronavirus hebben een sterke impact op het dagelijks leven. De maatregelen beperken onze sociale contacten en doorkruisen onze routines. Paul Wylleman, prestatiemanager prestatiegedrag bij NOC*NSF en TeamNL, geeft een aantal adviezen die je kunnen helpen bij het omgaan met de psychologische impact ervan. Sportpsycholoog van Topsport Gelderland, Ivo Spanjersberg geeft in een vlog praktische tips voor topsporters:

Doetips
We brengen nu veel meer tijd thuis door. Partner Uniek Sporten geeft hiervoor goede kijk-, luister- en doe-tips. Zo wijzen zij de lezers op de mooie nieuwe documentaire “op de tast” over een blind echtpaar dat van Amsterdam naar de Veluwe verhuist. En voetbalclub N.E.C. heeft voor haar jongste fans een N.E.C. Doeboek gepubliceerd. Daarin staan allerlei leuke spelletjes voor jong én oud!

Steun de zorg
Bij het Gelders Sportakkoord zijn ook veel zorgorganisaties en ziekenhuizen aangesloten. Natuurlijk steken we die graag een hart onder de riem voor het enorme werk wat zij 24/7 voor ons doen. Wil je graag concreet helpen? Kijk bijvoorbeeld op de site van het Gelderse Vallei Ziekenhuis.