Meet. Greet. Repeat. Het is tijd voor de 3e editie van het Netwerkfestival Gelders Sportakkoord! Dit keer vormen Papendal en de UCI BMX Racing World Cup 2023 het toneel voor een middag die in het teken staat van verbinden, inspireren en netwerken. Op vrijdag 23 juni om 15.00 uur barst het Netwerkfestival los. We nodigen je van harte uit om deze middag van 15.00 tot 19.00 uur partners van het Gelders Sportakkoord te ontmoeten die zich net als jij inzetten om sporten en bewegen in Gelderland te stimuleren. Het belooft een middag te worden met een divers programma, waarbij je ideeën kunt uitwisselen, zelf sportief (en cultureel) aan de slag gaat en uiteraard op de hoogte wordt gebracht van de laatste ontwikkelingen rondom het Gelders Sportakkoord.

Een Netwerkfestival op het terrein van de UCI BMX Racing World Cup 2023, dan mogen de BMX-ers zelf natuurlijk niet ontbreken. De BMX-ers van Pump Factory zorgen voor een sportieve aftrap van het Netwerkfestival. Laat je de rest van de middag inspireren en verrassen door inspiratiesessies over o.a. Gelderse Buitenkansen, sport en zorg, Jeugdfonds Sport & Cultuur en urban sports.

Ook nemen de spelers van het Gelders Sportakkoord je graag mee in de uitdaging die zij zijn aangegaan en de stappen die zij hebben gezet rondom de professionalisering van sportverenigingen, de inclusie van LHBTIQ+ en het verkleinen van gezondheidsverschillen in aandachtswijken. Tussendoor kun je je energie kwijt bij diverse sportieve en culturele activiteiten zoals een clinic rolstoelbasketbal, graffiti workshop en nog veel meer. En dit is slechts een sneak preview!  Uiteraard is er tijd om ervaringen te delen en bij te praten tijdens de netwerkborrel.


14.30 uur, inloop en ontvangst op Papendal
15.00 uur, sportieve opening door The Pump Factory
15.15 uur, welkom door dagvoorzitter Sjoerd Weikamp
15.45 uur, Netwerkfestival voor en door partners met activiteiten en inspiratiesessies:

Arnhem Art – Graffiti
Deze activiteit neemt jullie mee in de wereld van graffiti. De creatieve kant van jou als deelnemer wordt op de proef gesteld om tot een uniek Gelders Sportakkoord kunstwerk te komen.

Waalhalla en gemeente Nijmegen – Urban Sports
Waalhalla neemt jullie mee in de wereld van Urban Sports met een stepclinic. Partners krijgen een clinic met een uitdagend parcours. Daarnaast laten Waalhalla en de gemeente Nijmegen zien wat zij allemaal doen rondom het thema Urban Sports.

Basketball Experience met Paul Toes – Rolstoelbasketbal
Daar is ie weer! Na het voorgaande succes op Valkenhuizen mogen de partners wederom kennis gaan maken met de rolstoelbasketbal sport. Natuurlijk is de inhoud verrassend en vernieuwd.

Jeugdfonds Sport & Cultuur met Benthe König – Kogelstoten
Benthe König is een inspirerende topsporter, met als missie deelname aan het onderdeel kogelstoten tijdens de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar. Daarnaast is zij ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur en neemt ze jullie tijdens deze activiteit mee met een clinic kogelstoten en haar rol als ambassadeur.

Embedded Fitness – Smartclips, het interactieve trainingssysteem
Een interactieve trainingstool dat oefenen leuker, effectief en meetbaar maakt. Door te swipen langs de sensor op een zelf ingestelde afstand kan er getraind worden op vaardigheden als kijkgedrag, agility, reactievermogen en balans. Embadded Fitness neemt jullie graag mee in deze ontwikkeling.

KNWI – Hoe staat het met jouw fietsskills?
De KNWU bestaat in 2028 100 jaar. Zij nemen jullie graag mee in de planvormingen. Daarnaast is er een uitdagende activiteit waarin we jullie fietsskills gaan uittesten. 

More 2 Win en provincie Gelderland – Wrap Battle
Sporters eten steeds vaker plantaardig. More 2 Win en Papendal maken tijdens de Gelderse evenementen graag de koppeling tussen voeding, gezondheid en natuurlijke producten. Toch vindt menigeen het lastig om simpel en smaakvol te koken met enkel plantaardige ingrediënten. Maar wat nou als we alvast een selectie van plantaardige ingrediënten maken en we jou uitdagen om binnen 8 minuten de lekkerste wrap te serveren? Doe je mee?

VierVitaal – Gezond gedrag belonen met Fitcoins
VierVitaal neemt jullie mee over hun aanpak bij de lokale Gelders gemeenten. Met behulp van Fitcoins sparen mensen voor anderen met een kleine portemonnee. Een uniek concept waar iedere gemeente iets van kan leren!

HAN – Living Lab ‘Buiten spelen is Buiten bewegen’ 
Buiten spelen is buiten bewegen! De experts van de HAN nemen jullie, vanuit de Living Lab gedachte, graag mee in een good practise vanuit de gemeente Oss. Een unieke denkwijze waarbij kinderen van elkaar leren middels de pleinfluencers.

Samen Kwiek – Platform tussen Sport en Zorg
Een regionale samenwerking op het gebied van Sport en Zorg. Unieke samenwerking waarin het aanbod rondom Zorg en Sport letterlijk dichter naar de inwoners komt. Hoe? Daar praat het Samen Kwiek project jullie graag over bij.

Sportbedrijf Arnhem en GelreStad Sport – GelreGames 2023
Vorig jaar waren de European Company Sport Games. Dit jaar staat een unieke Gelderse bedrijfsvariant op het programma, namelijk de GelreGames 2023. Een initiatief van Gelrestad waarbij Sportbedrijf Arnhem host is van de eerste editie. Hoe? Wat? Waar? Daar praat Sportbedrijf Arnhem jullie graag over bij.

Gelderse Sport Federatie en kenniscentrum Sport en Bewegen – Gelderse Buitenkansen
Buitenkansen, actueler dan ooit. Wat en hoe ga je hiermee om als Gelderse partner? Waar liggen de kansen? En hoe benut je deze optimaal? Dit kom je allemaal te weten tijdens deze interactieve sessie.

Platform Ondernemende Sportaanbieders – Lokale POS netwerken
Als we echt slagen willen maken met het fitter en vitaler maken van onze bevolking, dan hebben we naast de sportverenigingen ook de ondernemende sportaanbieders hard nodig. is partner geworden in Sportakkoord II en vertaalt dit naar lokale samenwerking, daar waar het werkelijk gebeurt. Lodewijk Klootwijk van het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) laat de kansen zien van samenwerking met ondernemers en hoe hier vorm aan wordt gegeven voor een fittere samenleving.

Bas van de Goor Foundation – MOS x challenge
De Bas van de Goor Foundation heeft een creatieve aan pak om mensen in beweging te laten komen. Dit o.a. met de Nationale Diabetes Challenge. Eenvoudig uit te rollen en enorm effectief. Hoe? Ze vertellen het jullie graag! 

17.15 uur,  Netwerkborrel
19.00 uur, afsluiting


Heb jij je nog niet aangemeld, klik dan snel op onderstaande banner en bereid je voor op een geweldige middag vol inspiratie, verbinding en sport. Aanmelden kan tot 14 juni. Een paar dagen van tevoren ontvang je de laatste praktische informatie. En nog iets leuks, je mag een introducee meenemen!

Heb jij je al wel aangemeld? Bedankt en we zien je graag op 23 juni op Papendal. Mocht je door omstandigheden toch verhinderd zijn, stuur een bericht naar info@gelderssportakkoord.nl