Raad van Advies

De Raad van Advies houdt de brede koers van het sportakkoord in de gaten op strategisch niveau. Zij geeft waar gewenst of nodig advies aan de aanvoerders over de aanpak van en prioriteiten in concrete acties en fungeert als aanspreekpunt voor de projectgroep. De Raad van Advies draagt de hoofdpunten van het sportakkoord via de kanalen van de partners actief uit en zoekt waar mogelijk naar verbinding met potentiële nieuwe partners binnen het eigen netwerk.

Gezamenlijk vertegenwoordigen zij de stromingen onder de partners van het sportakkoord:  

  • Sport- en beweegaanbieders
  • Gemeenten
  • Onderwijs
  • Zorg
  • Provincie en regionale overheden
  • Ondernemers
  • Kennisorganisaties en sportbonden.

De Raad van Advies van het Gelders Sportakkoord 2.0 bestaat de onderstaande leden:

Tjienta van Pelt – Gelderse Sport Federatie (voorzitter)
Jan Markink – Provincie Gelderland
Dennis Wooning – voorzitter vereniging
Lonneke Sloetjes – ex-topsporter
Margot de Vries
Mark van de Bunte – wethouder gemeente Nunspeet
Nathan Stukker
Ron van Gent – VNO*NCW / Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk!
Ton van Klaveren – Het Oranje Kruis
Kasper Bakker – Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Tjienta van Pelt

“Het Gelders Sportakkoord staat voor de kracht van netwerken, waarbij partners elkaar graag ontmoeten, samen maken en van elkaar leren. We zetten ons in voor de Gelderse sport, want sporten en bewegen is belangrijk voor iedereen. Dat geldt ook voor mij. Zo mag ik graag wandelen en hardlopen om mijn hoofd leeg te maken en met een personal trainer werk ik aan mijn fitheid. Op zaterdag ben ik supporter tijdens de wedstrijden van mijn 18-jarige voetballende zoon.”

Jan Markink

“Als ik het Gelders Sportakkoord zou moeten samenvatten in drie woorden, dan noem ik ‘leren, samen en voorbeelden’.

Bibian Mentel is voor mij een grote sportheld. Ik heb enorme waardering voor haar levenslust, doorzettingsvermogen en positieve instelling. Ondanks alle uitdagingen bleef ze optimistisch. Ze was een echte klasbak en is een voorbeeld voor iedereen.”

Dennis Wooning

“Vooral in deze ‘digitale’ tijd is sporten en vooral bewegen voor mij erg belangrijk. Ik werk al bijna twee jaar vanuit huis. Ik merk dat als ik niet beweeg mijn hoofd ‘vol’ raakt. Tussen het werk door doe ik oefeningen en wandel ik lange stukken met de hond. Hierdoor kan ik ontspannen, raakt mijn hoofd leeg en krijg ik nieuwe energie.”

Lonneke Sloetjes

“Sport en bewegen betekent voor mij alles! Het zorgt ervoor dat ik lekker in m’n vel zit, zowel fysiek als mentaal. Het heeft jarenlang mijn leven beheerst tijdens mijn topsportcarrière. Sinds ik ben gestopt beleef ik sport en bewegen op een nieuwe manier. Als ik niet beweeg merk ik dat ik een negatieve spiraal beland. Daarom ben ik elke dag in beweging, ook al is het maar een kleine ochtendwandeling!”

Margot de Vries

“Een mooi voorbeeld van de kracht van het Gelders Sportakkoord vind ik het activatie-programma rondom het WK BMX Papendal 2021. Door een goede samenwerking tussen vele verschillende partijen konden o.a. nieuwe pumptracks door heel Gelderland aangelegd worden en heeft er ondanks de corona-beperking een mooi actief programma plaatsgevonden.”

Mark van de Bunte

“Annemarie Worst is een wielrenster uit Nunspeet en voor de gemeente ambassadeur van sport en bewegen. In 2017 werd ze wereldkampioen veldrijden bij de beloften en in 2018 Europees kampioen veldrijden bij de elite. Als lid van de lokale wielervereniging maakte zij veel kilometers in de bossen, door het zand, over de hei en langs het water van onze gemeente. Het mooiste vind ik de support van haar familie, die haar (technisch) ondersteunt en tegelijkertijd aanmoedigt. Topsport staat of valt vaak met de mensen om iemand heen.”

Nathan Stukker

“Sport en bewegen is het bindmiddel in de samenleving. Mensen ontmoeten elkaar in een sportieve omgeving en werken zo aan hun gezondheid. De huidige tijd laat zien wat het belang is van een gezonde leefstijl en voldoende beweging. En sport is natuurlijk bovenal gewoon ontzettend leuk.”

Ron van Gent

“Een mooi voorbeeld van de kracht van dit akkoord vind ik de brede samenstelling van de partners; dit leidt tot nieuwe relaties, creatieve combinaties en innovatie.

Het Gelders Sportakkoord zou ik in drie woorden omschrijven als: verbinden, inspireren en doen!”

Ton van Klaveren

“Nederland is een sportland. We genieten van de (top)prestaties van onze sporters, maar ook van onze eigen sportactiviteiten, zowel individueel als in teamverband. Een mooi voorbeeld van de kracht van het Gelders Sportakkoord vind ik de E-learning module Voeding en Sport die we ontwikkeld hebben voor de Nederlandse sportbonden. Dat gaat over voeding, gezondheid, preventie en sport.”