De Leuke Linde inclusief!

Hoe maken we bouwspeelplaats De Leuke Linde in Arnhem inclusief zodat ook kinderen en ouders met een beperking zich thuis en welkom voelen, kunnen spelen en anderen kunnen ontmoeten? Dat is de vraag die speelt bij stichting De Leuke Linde uit Arnhem, de vrijwilligers van de Leuke Linde, belangenbehartigers zoals Bijzonder in Arnhem, het APCG (Arnhems Platform Chronisch Zieken en Gehandicapten) en de gemeente Arnhem.

Bouwspeelplaats
De Leuke Linde is een populaire bouwspeelplaats die voornamelijk draait op vrijwilligers en sinds een aantal jaar volledig zelfstandig is. De stichting en de vrijwilligers willen van de Leuke Linde een speeltuin maken die voor alle kinderen en ouders (met of zonder beperking) toegankelijk is. Een plek om samen te spelen en andere te ontmoeten. Het streven is dat de speeltuin voor iedereen:

  • 100% welkom voelt
  • 70% toegankelijk is
  • 50% bespeelbaar is

Inclusieve speeltuin
Vanuit de projectgroep is er in 2022 samen met InnoBeweegLab een plan opgesteld om tot een inclusieve speeltuin te komen. Het proces, onder leiding van InnoBeweegLab, werd gestart met een Samenspeelscan die inzicht gaf in de belemmeringen die mensen met een beperking op dat moment konden ervaren tijdens het gebruik van de speeltuin.

Uit deze Samenspeelscan kwamen drie deelthema’s naar voren, voor ieder thema is vervolgens een plan uitgewerkt. Er werd gekeken naar de nodige organisatorische veranderingen, zo stelde De Leuke Linde een Beleidsplan 2023-2029 op. Ook werd er gefocust op het sociale aspect, met aandacht voor inclusieve activiteiten, samenspel en ontmoeten. Op dit moment wordt er door De Leuke Linde met de opgedane kennis en in samenspraak met de verschillende doelgroepen hard gewerkt aan een herontwerp van de speeltuin, een inclusieve plek voor iedereen!


Meer weten en de laatste ontwikkelingen volgen? Kijk op www.deleukelinde.nl.
Interesse in onze diensten? Ga naar www.innobeweeglab.nl

Geef een reactie

Uw reactie is in goede orde ontvangen, na goedkeuring zal deze toegelaten worden op de website.

  • 5 minuten
  • mei 2023

Thema's

Duurzame sportomgeving

Partners

InnoBeweegLab