Samenwerken in verenigingsondersteuning

De Gelderse Sport Federatie, NOC*NSF en het Sport Professionals Network sloegen woensdag 12 februari de handen ineen en ontvingen ruim 40 organisaties om kennis te maken en na te denken over efficiënte samenwerking. Met als doel om  de georganiseerde sport zo goed mogelijk te bedienen.

Aanleiding voor de bijeenkomst waren de lokale sportakkoorden die nu in een groot aantal gemeenten worden gevormd. Eén van de thema’s van het Nationale Sportakkoord is ‘Vtale sport- en beweegaanbieders’ en daar spelen de verenigingsondersteuners een belangrijke rol. Daarnaast leefde de wens om elkaar beter te leren kennen en samen het werk van de verenigingsondersteuners effectiever, efficiënter en transparanter te maken.

 

 

 

 

 

Hulpvraag vereniging
De aanwezigen, variërend van buurtsportcoaches VA tot aan NOC*NSF, van verenigingsadviseurs van sportbonden tot aan verenigingsondersteuners van GSF en van adviseurs lokale sport tot aan procesbegeleiders van de Rabobank, kregen na de kennismaking door en met dagvoorzitter Hans van Egdom allereerst een fictieve werkvorm voorgeschoteld. Bij een vereniging (hypothetisch) met een hulpvraag keek iedereen naar het omringende ondersteuningsland. Logischerwijs werd duidelijk dat veel lokale en regionale partijen hierin ondersteuning kunnen bieden. De vraag is meer hoe dit het beste georganiseerd kan worden. Hoe werken we samen, weten we elkaar te vinden en wat is de beste vorm?

 

 

 

 

 

Oplossingsgericht
Deze werkvorm door Back2Basics was bewust gekozen om het speelveld tot leven te brengen. Na de fictieve setting gingen de aanwezigen in vier groepen inhoudelijk verder met een concrete casus. Daarbij werd goede en interessante input verzameld. Input die in het voorjaar een vervolg krijgt tijdens een bijeenkomst Gelderland breed.

Meer weten over deze bijeenkomst of toekomstige bijeenkomsten? Neem contact op met Jordi Doornebosch van GSF.