Uniek: online Koningsspelen in 30 Gelderse gemeenten

Op vrijdag 24 april vieren meer dan 30 gemeenten online de Koningsspelen. In samenwerking met de Gelderse Sport Federatie (GSF) hebben de gemeenten een actief programma samengesteld dat kinderen thuis met video’s kunnen volgen. “Omdat veel kinderen uitkijken naar dit sportieve evenement kwamen de buurtsportcoaches van Gezond Actief Harderwijk met het idee om de spelen online te doen. Dat vonden we bij de GSF zo’n leuk plan dat wij er een Gelders evenement van hebben gemaakt,” vertelt Petra Schipper van de GSF.

Gezamenlijke warming-up bij Omroep Gelderland
Net als tijdens de reguliere Koningsspelen start het evenement met een gezamenlijke warming-up om 9.00 uur op Omroep Gelderland, verzorgd door Studio26. Petra: “Na de warming up gaat ieder kind naar de website van de eigen gemeente. Die informatie krijgen ze van hun school. Daar komt elk half uur een filmpje met een opdracht. Dat kan van alles zijn; een dansopdracht, een boks training, of ‘versier je huis oranje’. Het zijn allemaal activiteiten die je veilig thuis, met of zonder broertjes of zusjes, kunt doen.

Afsluiting met broodje gezond
De online Koningsspelen leven in Gelderland, diverse gemeenten en bekende sporters hebben promotiefilmpjes gemaakt en werken mee. “De afsluiting van de spelen om 12.00 uur wordt verzorgd door de topsportkok van Papendal,” vertelt Petra. “Alle kinderen krijgen vooraf een ingrediëntenlijst en zo sluiten ze samen de online spelen af met het maken van een broodje gezond. Wij zien er erg naar uit. Het is heel leuk dat je een evenement hebt waar je vrolijk van wordt en aan mee kunt doen. Allemaal in het oranje en gaan!”

Gebruik op social media #GoK
De Gelderse Online Koningsspelen vinden plaats op vrijdag 24 april, van 09.00 tot 12.00 uur. Kinderen wordt gevraagd om hun activiteiten zoveel mogelijk live of achteraf te delen via social media en de hashtag #GoK te gebruiken.

Bij berichtgeving en informatie over de activiteit wordt continu melding gemaakt van de regelgeving van het RIVM. Gezondheid en veiligheid staat hierbij voorop.

 

Een antwoord op “Uniek: online Koningsspelen in 30 Gelderse gemeenten”

  • 5 minuten
  • apr 2020

Thema's

Evenementen

Partners

Gelderse Sport Federatie
Gemeente Harderwijk