Doe mee aan de denktank corona & sport

De coronapandemie heeft ook voor sport en bewegen grote gevolgen. Sportevenementen kunnen niet meer georganiseerd worden, competities kunnen niet doorgaan en het verenigingsleven valt stil. Uit onderzoeken van het Mulier Instituut blijkt dat dat er ook voor zorgt dat mensen minder bewegen. Met alle impact op de gezondheid van inwoners van Gelderland van dien. Vanuit het Gelders Sportakkoord kunnen we ons er samen voor inzetten om bewegen te blijven bevorderen. Provincie Gelderland roept partners dan ook op om mee te doen aan op te richten denktank corona & sport.

In Gelderland is veel kennis én creativiteit aanwezig om met de huidige situatie om te gaan. Hoe organiseer je bijvoorbeeld een coronaproof evenement? En hoe bezorg je kinderen toch actieve Koningsdagspelen als de scholen dicht zijn? Om mensen te inspireren moeten we op zoek naar slimme, creatieve en veilige oplossingen. Binnensport naar buiten halen bijvoorbeeld, of sportscholen bij de mensen thuis brengen. We moeten mensen blijven inspireren om te gaan bewegen. De provincie Gelderland is dan ook op zoek naar mooie initiatieven die het proces naar het ‘normale leven’ gaan versoepelen.

Meld je aan!
Heeft jouw organisatie geleerd van de coronacrisis en wil je die kennis graag delen? Of wil je bijvoorbeeld zelf een evenement organiseren of een nieuwe activiteit ontwikkelen en ben je benieuwd naar tips van anderen? Doe mee aan de denktank. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Muriel Freriks. De denktank is nog volop in ontwikkeling dus samen kunnen we ook nadenken over de beste manier om te brainstormen en nieuwe initiatieven te ontwikkelen.