OWIOS winnaar Koken met Van Gelder

Het ‘broodje OWIOS’ werd woensdag 20 november tijdens de finale van Koken met Van Gelder uitgeroepen tot de meest gezonde kantinehap van Gelderland in 2019. Drie enthousiaste teams gingen in de finale de strijd met elkaar aan: voetbalclub OWIOS uit Oldebroek, basisschool Hoge Voorde uit Vorden en het Veluws College uit Twello.

Themajaar
Als onderdeel van het themajaar Sport & Voeding van de provincie Gelderland organiseerde de Gelderse Sport Federatie (GSF), in samenwerking met de provincie, Team:Fit, Sligro en Papendal, de challenge ‘Koken met Van Gelder’. Scholen, sportverenigingen en bedrijven werden uitgedaagd een gezonde kantinehap in te sturen. Uit de inzendingen werden drie gerechten geselecteerd voor een heuse kookfinale. Voordat het koken van start ging werden de deelnemers eerst aan een korte quiz onderworpen door juryleden Désirée Holstege (Team:Fit) en topsportkok Erik te Velthuis (Papendal). De overige twee juryleden, Nico Ursman van de Sligro en Sander Gesthuizen namens de provincie Gelderland namen alvast een kijkje in de keuken.

 

 

 

 

 

Lastige keuze voor de jury
Jochem van Gelder stimuleerde alle deelnemers tijdens het koken om hun gezonde hap zo goed en lekker mogelijk te bereiden. Het broodje zalm, de sandwich tonijn en de Middeleeuwse soep werden na bereiding geproefd door de jury. Uiteindelijk kwam de jury tot de unanieme conclusie dat voetbalvereniging OWIOS met het broodje zelf gerookte zalm de meest gezonde en lekkere kantinehap van 2019 heeft. “Ik ben persoonlijk onder de indruk geraakt van de verschillende gerechten”, aldus Erik te Velthuis. “Dat de winnende hap afkomstig is van OWIOS, heeft meerdere redenen. Naast de gezonde producten en de persoonlijke betrokkenheid is het broodje al geruime tijd een succes in de sportkantine. De prijs-kwaliteit verhouding is ook een hele mooie en dat maakt deze hap de meest gezonde van 2019.”

Winnaar en prijzen
Het winnende team ontving een cheque van €250,00, te besteden bij horeca groothandel Sligro. De tweede prijs was de Middeleeuwse gortensoep van basisschool de Hoge Voorde. Zij ontvingen een cheque ter waarde van € 100,00. De derde prijs, en een cheque van € 50,00, was de sandwich tonijn van het Veluws College. Ook kregen alle teams het boek ‘Goud op je bord’ uitgereikt van Erik te Velthuis en een waterkan van Team:Fit. Tot slot werd het team van OWIOS door de GSF en de provincie Gelderland uitgenodigd voor het Gelders Sportgala dat op donderdag 28 november gehouden wordt.

Resultaat

Onderzoek laat zien: Gelderlanders bewegen meer door toegankelijke leefomgeving en een maatje

Read more about Onderzoek laat zien: Gelderlanders bewegen meer door toegankelijke leefomgeving en een maatje
Resultaat

Webinar 'Samen sterk, gezond aan het werk' terugkijken

Read more about Webinar 'Samen sterk, gezond aan het werk' terugkijken
Resultaat

Evenementen in coronatijd, leren van BMX op Papendal

Read more about Evenementen in coronatijd, leren van BMX op Papendal