Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat

Heb jij het beste idee voor een gezond Gelders sportklimaat?

 

Dé kans om jouw idee voor een sportief Gelderland te realiseren!

Heb jij een idee om inwoners van Gelderland in beweging te brengen? Bijvoorbeeld door een beweegtuin voor ouderen in te richten, een hybride leeromgeving op te starten of de sportvereniging in te richten voor sporters met een beperking. En wil je dat samen met anderen realiseren? De Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat motiveert organisaties in sport, zorg, welzijn, overheid, toerisme en onderwijs om bij te dragen aan een gezond Gelders sportklimaat door middel van creatieve initiatieven en samenwerkingsverbanden. Is jouw idee 20.000 euro waard? Deel het met ons en wie weet wordt jouw project werkelijkheid!

Hoe werkt het?

Van 1 oktober tot 1 november 2020 kun je je ideeën insturen. De jury, bestaande uit Jan Markink, Bas van de Goor en Bo Kramer, selecteert hieruit de 7 beste plannen. Deze worden uitgelicht op Omroep Gelderland. De inwoners van Gelderland bepalen vervolgens samen met de jury de top 3. De winnaar krijgt 20.000 euro, de nummers 2 en 3 elk 10.000 euro om hun plan te realiseren. Daarnaast krijgen de winnaars ondersteuningen van studenten van de HAN. De prijs wordt mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, Omroep Gelderland, HAN en de Gelderse Sport Federatie.

Lees hier meer over de jury.

Voor wie?

De Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat wil vanuit het Gelders Sportakkoord de samenwerking voor een gezond Gelders sportklimaat bevorderen. Daarom gelden de volgende voorwaarden:

  • Het plan draagt bij aan het laten bewegen van inwoners van Gelderland
  • Het plan is een samenwerking van minimaal twee Gelderse partijen.
  • Minimaal een van de partijen is partner van het Gelders Sportakkoord, of bereid dat bij inzending te worden.
  • Alle deelnemende organisaties zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
  • Je gaat akkoord met het feit dat we de inhoud van het plan op deze website en in de media delen.
  • Alleen plannen die via deze website worden ingediend doen mee.

In de actievoorwaarden vind je alle voorwaarden van de Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat.

Inwoners en de jury beslissen samen!

Als inwoner van Gelderland heb jij invloed! Half november zie je op deze website welke 7 plannen de jury heeft gekozen. Vanaf eind november kun jij via de site van Omroep Gelderland stemmen op het plan dat jij het beste vindt. Je kunt dus als inwoner van Gelderland mee bepalen welk project het beste bijdraagt om inwoners van Gelderland in beweging te brengen! De uitkomst van deze stemmen telt voor 50% mee. De andere 50% wordt bepaald door de jury. Tijdens de kerstshow van Omroep Gelderland worden uiteindelijk de drie winnaars bekend gemaakt!

Ben je al benieuwd? Zodra er plannen zijn ingediend vind je deze onderaan deze pagina.

 

Samen voor een gezond Gelders sportklimaat

We kunnen ons voorstellen dat je dit een leuk initiatief vindt, maar dat je op een andere manier zou willen bijdragen. Partijen die met geld of diensten willen investeren in één van die plannen, ook als een plan niet bij de winnaars hoort, zijn van harte welkom om zich te melden via stimuleringsprijs@gelderssportakkoord.nl

En heb je wel een goed idee, maar nog geen samenwerkingspartner, dan kunnen we een oproep voor je plaatsen op LinkedIn.

Overzicht van alle inzendingen