Subsidie voor inclusie in sport via ‘Gelderland loves to move’

Op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie is Gelderland loves to move gelanceerd. In aanloop naar de EuroGames 2022 kunnen Gelderse sportverenigingen met deze stimuleringsregeling subsidie krijgen voor plannen die de inclusie bij hun club verbeteren. In de nieuwste Gelderse Regenbooggemeente Apeldoorn werd daarom de regenboogvlag gehesen door betrokken organisaties.

€ 60.000 voor inclusie in sport
Via ‘Gelderland loves to move’ kunnen sportaanbieders 50% vergoed krijgen van een activiteit die de sportclub toegankelijker maakt voor ouderen, mensen met een migratieachtergrond en LHBTI+’ers. Er is een handige menukaart met kant-en-klare trainingen, workshops, activiteiten en sportcafé’s waar sportaanbieders uit kunnen kiezen. Maar je kunt als club of sportorganisatie ook zelf een plan bedenken. De provincie stelt in totaal € 60.000,- beschikbaar voor de regeling en maakt samen met de gemeente Nijmegen dit stimuleleringsprogramma mogelijk.

 

 

 


Blijvend effect van de Eurogames

Met ‘Gelderland loves to move’ willen de initiatiefnemers de impact van de Eurogames vergroten. Jan Markink, gedeputeerde sport: “De Eurogames is een mooi evenement om samen inclusief sporten te vieren, maar we willen niet alleen een eenmalig evenement. Met deze subsidieregeling kunnen we verenigingen helpen om een club te creëren waar iedereen zich welkom voelt. Zo zorgen we dat Eurogames blijvend effect hebben op onze mooie provincie.”

Eurogames 2022
De Eurogames is een internationaal sportevenement voor iedereen en specifiek voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, intersekse personen en transgenders. Het regenboogevenement wordt elk jaar gehouden in een andere Europese stad. Volgend jaar zijn de Eurogames in Nijmegen. De John Blankenstein Foundation organiseert de subsidieregeling. “Wij vinden het belangrijk dat iedereen de sport kan uitoefenen die deze wil”, aldus Lou Manders namens de Foundation. “En alhoewel de JBF primair gericht is op inclusie van de LHBTI+ community in de sport, werken wij graag mee aan de doelstelling van de Provincie Gelderland om ook ouderen en migranten meer deel te laten nemen aan sport.”

Tjienta van Pelt, directeur Gelderse Sport Federatie: “Dit evenement is een heel mooi voorbeeld van het Gelders Sportakkoord. Alle partners gaan hier aan meedoen. Laten we met z’n allen sporten inclusief maken. Voor iedereen in Gelderland.”