Eerste plannen Stimuleringsprijs binnen, inzenden kan tot 31 oktober

Provincie Gelderland, Omroep Gelderland en de Gelderse Sport Federatie zijn voor de Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat op zoek naar goede ideeën om inwoners van Gelderland in beweging te krijgen. De winnaar krijgt maar liefst 20.000 euro om het plan te realiseren, voor de nummers twee en drie is ieder 10.000 euro beschikbaar. Daarnaast ondersteunen studenten van de HAN bij de uitvoering.

Gedeputeerde Sport Jan Markink: “Dit is een kans voor iedere organisatie die een goed idee heeft hoe we Gelderland nog meer in beweging krijgen. Sport verbindt, ontspant en houdt ons fit. Daarmee speelt het een cruciale rol in onze samenleving. Dus kom in actie!” Aan die oproep hebben al verschillende organisaties gehoor gegeven. Zo wil het Refugee Team vluchtelingen verbinden met sportverenigingen. Het mes snijdt aan twee kanten: de sportverenigingen krijgen zo hulp van (broodnodige) vrijwilligers en de vluchtelingen krijgen de kans om goed te integreren via hun activiteiten op de clubs. In Renkum moet een nieuwe pumptrack een uitdagende ontmoetingsplek worden, en in Bemmel willen organisaties G-Hockey een impuls geven.

Op zoek naar originele oplossingen
De Stimuleringsprijs Gelders sportklimaat wil samenwerking tussen organisaties in sport, zorg, welzijn, overheid, toerisme en onderwijs stimuleren. Tjienta van Pelt, directeur GSF: “We zien in het Gelders Sportakkoord én in de vele lokale sportakkoorden dat de mooiste ideeën ontstaan als er verbindingen tot stand komen tussen organisaties uit verschillende richtingen. Daarom moet elk plan gedragen worden door minimaal twee partijen.” De jury van de Stimuleringsprijs bestaat uit Jan Marking, rolstoelbasketbalster Bo Kramer, en Bas van de Goor, ex-volleyballer en directeur van de Bas van de Goor Foundation. Hij roept iedereen op een idee in te leveren: “De mensen die er het dichtst op zitten weten vaak de beste oplossingen. De Stimuleringsprijs biedt hen een podium én een budget om het uit te voeren.”

Beluister het hele gesprek met Bas van de Goor:

Geld en ondersteuning voor de uitvoering
Uit alle inzendingen selecteert de jury de zeven beste plannen. Die plannen worden online uitgelicht op omroepgelderland.nl. Begin december kan iedereen stemmen, deze stemmen tellen voor 50% mee bij de uiteindelijke beslissing van de jury. Naast de geldprijzen van € 20.000,- voor de winnaar en € 10.000,- voor de nummers 2 en 3 kunnen de winnaars ook op ondersteuning rekenen. De HAN stelt voor alle drie de winnaars een groep studenten beschikbaar die kunnen helpen bij de uitvoering. Ook doen zij een kosten/batenanalyse .

Juist nu inzetten op bewegen
Directeur Omroep Gelderland, Guus van Kleef: “Juist in deze tijd is het belangrijk dat mensen gaan bewegen. En goede ideeën om dit voor elkaar te krijgen worden nu beloond! Met de Stimuleringsprijs kunnen we mensen inspireren en met elkaar laten samenwerken.” Heb je wel een plan maar nog geen partner, neem dan contact op via stimuleringsprijs@gelderssportakkoord.nl. Partijen die met geld of diensten willen investeren in een van de plannen, ook als een plan niet bij de winnaars hoort, zijn van harte welkom om zich daar ook te melden.

Meer informatie over de voorwaarden van deze actie.

Dien nu je plan in