Meer dan zestig plannen voor de Stimuleringsprijs!

Gelderland bruist van de ideeën om het sportklimaat te verbeteren en meer mensen te inspireren om te bewegen. Voor de nieuwe Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat zijn namelijk maar liefst 61 plannen ingediend. De plannen variëren van beweegapps tot een racerunnerevent en van een lespakket tot een activiteit voor het verbinden van ziekenhuiszorg en beweegaanbod. In alle plannen speelt samenwerking tussen verschillende organisaties een rol.

Bekijk de plannen
Van alle plannen staat een korte samenvatting op de actiepagina van de Stimuleringsprijs. Zie jij daar nu een plan bijstaan waar jij aan wilt bijdragen, financieel of in mens- en denkkracht? Laat het ons dan zeker weten via info@gelderssportakkoord.nl. Wij brengen je graag in contact met de initiatiefnemers. Want van al die 61 mooie plannen kunnen er uiteindelijk maar 3 winnen. Hoe mooi zou het zijn als we een aantal andere plannen ook een duwtje in de rug kunnen geven?

Jury beslist deze week over de shortlist
Op de uitslag van de wedstrijd heeft dat overigens geen invloed, want de jury heeft deze week het onafhankelijke geheime juryberaad. Daaruit komt een shortlist van 7 plannen die nog kans maken op de hoofdprijs van € 20.000,- en twee extra prijzen van € 10.000,-. Vanaf half november kun je via de site van Omroep Gelderland stemmen op het plan van de shortlist dat jij het beste vindt. Je kunt dus als inwoner van Gelderland mee bepalen welk project het beste bijdraagt om inwoners van Gelderland in beweging te brengen! De uitkomst van deze stemmen telt voor 50% mee. De andere 50% wordt bepaald door de jury. Tijdens de kerstshow van Omroep Gelderland worden uiteindelijk de drie winnaars bekend gemaakt.