Veel nieuwe lijntjes gelegd tijdens het Netwerkfestival

Met het Gelders Sportakkoord is al veel bereikt, maar er zijn ook nog veel acties en ambities over. Tijdens het Netwerkfestival, inmiddels een jaarlijkse traditie, kwamen partners en belangstellenden bij elkaar om successen te vieren en nieuwe verbindingen tot stand te brengen.

Maar liefst 200 mensen waren op 5 juli aanwezig op de zonovergoten locatie van Watergoed in Valburg. Via een spetterend introprogramma en korte, boeiende inspiratiesessies en activiteiten konden zij kennismaken met de samenwerkingen en de resultaten van het Gelders Sportakkoord. Dichter des Gelderlands Jesse Laport opende de bijeenkomst, samen met dansstudio ID Dance, die hem begeleidden met een spectaculaire act op het water.

Nieuw thema
Dagvoorzitter Sjoerd Weikamp startte met het overbrengen van woorden van dank van gedeputeerde Jan Markink. Die stond aan de basis van het Gelders Sportakkoord en wenste de aanwezigen veel succes. Daarna was het tijd voor de lancering van het nieuwe, zevende thema van het Gelders Sportakkoord: ‘Gezond met sport en zorg’. Verschillende partners tekenden symbolisch voor hun inzet op dit thema als betrokken speler. “Het is een enorme belangrijke verbinding die we moeten gaan maken tussen de gezondheidszorg en de beweeg- en sportwereld,” aldus een van de deelnemers.

Bruisende sessies
De aanwezigen konden vervolgens zelf kennismaken met verschillende aspecten van sport en bewegen in het Gelders Sportakkoord. Veel partners combineerden het gesprek over hun thema en aanbod met lekker bewegen. Zo kon je bijvoorbeeld 3×3 basketballen, wandelen met Stimuleringsprijswinnaar QR-Fit, volleyballen bij de #volleybalbus, ervaren hoe het is om blind te voetballen bij Gehandicaptensport Nederland en met dumbbells en bokshandschoenen aan de slag bij Stichting Vitesse Betrokken. Ook was er een gezondheidsquiz van Active Living, het verhaal van basisschool de Ommezwaai die inmiddels de tweede sportiefste school van Nederland is en presentaties van het 2+1+2 Beweegconcept van Sportbedrijf Arnhem en de inzameling van sportkleding door Sport Support. EuroGames 2022 Nijmegen, het grootste LHBTI-sportevent van Europa, ging in gesprek met iedereen om te laten zien waarom een evenement als dit nog steeds belangrijk is om te organiseren.

Gelderland beweeglijker maken
De inspirerende middag werd afgesloten met een BBQ waar druk genetwerkt werd. Partners vertelden hoe zij ervoor zorgen dat Gelderland nog beweeglijker wordt, en wat ze nog willen bereiken. Er zijn volop nieuwe lijntjes gelegd en de deelnemers zijn geïnspireerd om nog meer met elkaar samen te werken. “Heel gaaf om hierbij te zijn en te leren van andere initiatieven en weer mooie verbindingen te maken,” concludeerde een van de partners. Het Gelders Sportakkoord werkt, dankzij de bevlogenheid van alle betrokkenen!

 

Geef een reactie

Uw reactie is in goede orde ontvangen, na goedkeuring zal deze toegelaten worden op de website.