Volop aandacht voor Platform Gelders Sportakkoord tijdens Gelders Sportgala

Met een druk op de knop presenteerden vier partners van het Gelders Sportakkoord op donderdag 28 november het Platform Gelders Sportakkoord aan het grote publiek. De website www.gelderssportakkoord.nl brengt resultaten, ambities en partners van het Gelders Sportakkoord in beeld.

Het platform is ook de basis voor de herziening van het Gelders Sportakkoord die eind oktober gestart is. Gedeputeerde Jan Markink: “Het Gelders Sportakkoord werkt, dat hebben de afgelopen jaren al kunnen zien. Daar ben ik trots op. Nu is het moment gekomen om verder te bouwen. Ik roep dan ook iedereen op om in beweging te komen en samen aan de slag te gaan. Daarom druk ik op de knop!” GSF-directeur Tjienta van Pelt vulde aan: “Samen moeten we de kracht van sport benutten voor de inwoners van Gelderland. We gaan voor een Gelderland met gezonde, vitale en sportieve inwoners.”

 

Samenwerking en kennisdeling centraal
De partners van het Gelders Sportakkoord hebben aangegeven verder te willen bouwen op het netwerk dat sinds 2017 rond het Sportakkoord ontstaan is. “Bij Achterhoek in Beweging zien we dagelijks hoeveel meer we kunnen bereiken door samen te werken. Het Gelders Sportakkoord brengt partners bij elkaar!,” zegt bijvoorbeeld Anjo Bosman van Achterhoek in Beweging. Partner Hogeschool Arnhem en Nijmegen roept op tot kennisdeling: “Laten we ervaringen delen en elkaar uitdagen! Dat is voor ons reden om op de rode knop van het Gelders Sportakkoord te drukken.”

 

 

 

 

 

 

Gelderse Sportprijs 2019 voor Bas van Goor
Om inwoners te inspireren om te gaan sporten en bewegen zijn goede voorbeelden belangrijk. Tijdens het Sportgala in Arnhem kreeg Bas van de Goor de Gelderse Sportprijs 2019. De 48-jarige Apeldoorner behoort tot één van de meest succesvolle Nederlandse volleyballers met de gouden medaille op de Olympische Spelen van 1996 als absoluut hoogtepunt. Na zestien jaar op het hoogste niveau te hebben gespeeld begon hij ook op maatschappelijk vlak een belangrijke rol in het leven van veel mensen te spelen. Met zijn Bas van de Goor Foundation zet hij zich al ruim twaalf jaar in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Bas van de Goor is een onvervalste inspiratiebron voor velen in Gelderland.


Themajaar Sport & Voeding

Door het themajaar Sport & Voeding van de provincie Gelderland en de jubileumeditie kregen de genodigden op het Sportgala een driegangendiner geserveerd door talenten van het ROC Rijn IJssel, samengesteld door topsportkok Erik te Velthuis van Papendal. De presentatie was voor tweede keer in successie in handen van NOS Studio Sport presentator Sjoerd van Ramshorst. Net als vorig jaar zorgden de artiesten van Studio26 voor een wervelend podiumprogramma.